Business

Waarom duurzame verpakkingen?

De afgelopen jaren kan het jou niet ontgaan zijn dat duurzaamheid iedere dag een beetje belangrijker wordt. Op verschillende gebieden hoor je meer over duurzaamheid. Dit zowel binnen de transportwereld, bij voedselketens, bij vakantieparken en hotels, maar ook voor verpakkingen is duurzaamheid belangrijk. Bij ons kun jij terecht als je op zoek bent naar duurzame verpakkingen.

Iedere dag maak je gebruik van verpakkingen als consument zijnde, des te groter de noodzaak is dat dit op een duurzame manier geproduceerd is, maar ook uiteindelijk gerecycled kan worden.

Ook als er gekeken wordt naar voedselverspilling is een duurzame verpakking een uitkomst. Dit zorgt er namelijk voor dat de verspilling tegen wordt gegaan, omdat er wellicht te veel voedsel over blijft. Denk hierbij aan éénpersoonshuishoudens en portieverpakkingen.

Wat is een duurzame verpakking?

Om duurzame verpakkingen te maken is het belangrijk dat dit product uit slechts één soort materiaal bestaat. Als de verpakking uit meerdere materialen bestaat is het belangrijk dat deze eenvoudig van elkaar te scheiden zijn. Op deze manier kan de verpakking na gebruik op een vrij gemakkelijke wijze gerecycled worden.

Ook voor jouw eigen onderneming kan het hebben van verpakkingen noodzakelijk zijn. Als jij een steentje bij wilt dragen aan de wereld is het verstandig om na te denken over duurzame verpakkingen voor de producten die jij verkoopt.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van duurzame verpakkingen? Ben jij werkzaam in de voedselindustrie of wil jij voor andere doeleinden een duurzame verpakking? Neem dan gerust contact met ons op zodat we samen kunnen kijken hoe we voor jou het beste ontwerp kunnen maken.