Fitness

Sportschool

Wat verstaan we onder fitness? Met fitness bedoelen we het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in de sportschool.

Als je wil fitnessen om vet te verbranden is het verstandig om niet zomaar ergens te beginnen. Maak eerst voor jezelf goed duidelijk wat je wil bereiken en hoe je dit aan gaat pakken. Ga op zoek naar een sportschool waar jij je fijn bij voelt en die voldoende apparaten of lessen aanbieden. Meestal mag je wel een keer gratis langskomen om te kijken of de sportschool aan jouw wensen voldoet.

Als je iemand bent die het lastig vindt om tijd vrij te maken om te gaan sporten, of als je soms de motivatie mist is het verstandig om je in te schrijven voor groepslessen. Op die manier creëer je een extra motivatie om te gaan sporten. Wat natuurlijk ook kan is afspraken maken met een vriend of vriendin.

Bij voorkeur wekelijks op dezelfde tijd zodat het een gewoonte wordt. Wanneer je echt flink wil afvallen zul je waarschijnlijk minstens 3 uur per week flink moeten sporten. Het spreekt voor zich dat yoga niet de beste keuze is, maar wat je wel wilt gaan doen ligt grotendeels aan jezelf.

Er zijn waarschijnlijk veel groepslessen om uit te kiezen zoals zumba, steps, aerobics of insane. Kies voornamelijk een tak van sport die veel gericht is op cardio. Hierdoor gaat je hartslag omhoog en zul je flink zweten en calorieën verbranden.

Als je resultaten wilt bereiken zul je consequent moeten trainen. Hoe vaak je moet trainen hangt van je wensen en lichaamsbouw af.

Wat minstens net zo belangrijk is als je af wil vallen is gevarieerd en gezond eten. In deze tekst gaan we daar niet verder op in. Als je precies wil weten wat jouw lichaam nodig heeft kan het slim zijn met een diëtist af te spreken.