Nieuws

Beukenhaag

Een beukenhaag is ontzettend populair in Nederland. Het is dan ook een mooie aanvulling voor uw tuin. U kunt er uw tuin mee omlijsten en de erfscheiding op een natuurlijke wijze benadrukken. In onze webshop kunt u eenvoudig een beukenhaag kopen en deze combineren met verschillende tuinstijlen. De beukenhagen zijn dan ook een sieraad voor elke tuin en u kunt er vele kanten mee op.

Je vindt talloze aanbieders van de groene en rode beukenhaag en van de haagbeuk. Wat is belangrijk bij het bepalen van jouw keuze en wat komt er kijken bij het planten van een beukenhaag? Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een enkele of dubbele rij en het verschil tussen een beukenhaag en een haagbeuk.

Wil je goedkoop starten en gun je de haag de tijd om te groeien? Kies dan voor de maten onder de 100 cm. Deze zijn namelijk voordelig en zo maak je goedkoop een leuke beukenhaag. Wil je sneller resultaat of wil je direct wat hoger beginnen? Kies dan voor de maten vanaf 125 cm. Dan is je haag over het algemeen binnen 2 jaar dichtgegroeid. Bij kleinere beuken duurt dat zo’n 3 tot 4 jaar. De echte uitschieters met dikke stammen zijn er vanaf 200 cm. Deze soorten kun je ook makkelijk tussen een bestaande beukenhaag planten.

Privacy en prachtige herfstkleuren

Beuken zijn planten die op verschillende manieren in te zetten zijn. Vaak worden beuken geassocieerd met hoge bomen in het bos. Toch zijn beukenhagen op uiteenlopende plekken in West-Europa te zien. In veel tuinen, maar ook in het openbaar groen dat door de gemeente wordt aangelegd. U kunt een beukenhaag lekker zijn gang laten gaan, zodat uw haag een wat natuurlijker vorm krijgt, maar als u wilt, kunt u ze ook in een wat formelere vorm snoeien. Bovendien zijn beuken inheemse haagplanten. Ze gedijen dus prima in een Nederlandse tuin zonder dat u veel extra tijd aan verzorging kwijt bent.